HET STARTSCHOT
1 mei 2023

} Leestijd: 2 minuten

1 mei 2023

} Leestijd: 2 minuten

De officiële start: eerste 200 Invalidenkaarten uitgegeven

HET STARTSCHOT
Vandaag zijn de eerste 200 Invalidenkaarten verzonden naar alle 12 provincies van ons land. Dit markeert de officiële start van de uitgifte van de Invalidenkaarten, waarmee mensen met een handicap een eenvoudig en duidelijk communicatiemiddel in handen krijgen.

De Invalidenkaart is speciaal ontworpen om mensen met een handicap te ondersteunen bij het kenbaar maken van hun beperking. Het biedt hen de mogelijkheid om anderen te laten zien dat ze een handicap hebben, zelfs als deze niet direct zichtbaar is. Op die manier kunnen zij begrip, respect en passende ondersteuning ontvangen in verschillende situaties.

De eerste verzending van 200 Invalidenkaarten markeert een belangrijke mijlpaal in het project. Het is een stap in de richting van een grotere erkenning en bewustwording van mensen met een handicap in onze samenleving. Naarmate er meer kaarten worden uitgegeven, zal de bekendheid van de Invalidenkaart toenemen en kunnen meer mensen met een handicap profiteren van de mogelijkheid om hun beperking op een eenvoudige en effectieve manier te communiceren.

We hopen dat de Invalidenkaart een positieve impact zal hebben op het dagelijks leven van mensen met een handicap. Het biedt hen de kans om zichzelf te laten zien en begrip te ontvangen van anderen. Met de Invalidenkaart streven we naar een inclusievere samenleving, waarin de behoeften van iedereen worden erkend en gerespecteerd.

Om een Invalidenkaart aan te vragen, kunt u op de onderstaande knop drukken en het aanvraagproces volgen. Hierin worden enkele persoonlijke gegevens gevraagd. Dit alles is bedoeld om het aanvragen zo efficiënt en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, zodat u snel toegang kunt krijgen tot de voordelen van de Invalidenkaart als communicatiemiddel.

Druk op de knop hieronder en vraag vandaag nog uw Invalidenkaart aan. Laten we samen werken aan een samenleving waarin mensen met een handicap gelijke kansen hebben en volledig kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven.

Bedrijven & organisaties

Maak deel uit van een inclusief netwerk

"De verzending van 200 kaarten markeert een belangrijke mijlpaal."

Nieuwsoverzicht