UPDATE
1 september 2023

} Leestijd: < 1 minuten

1 september 2023

} Leestijd: < 1 minuten

Een voelbaar verschil: de nieuwe Invalidenkaart met inkeping

UPDATE
Vanaf september 2023 zullen gebruikers van de Invalidenkaart een nieuwe en nuttige aanpassing opmerken. Er is besloten om een kleine inkeping aan de zijkant van de kaart toe te voegen, waardoor deze gemakkelijk te onderscheiden is tussen andere kaarten in portemonnees en pasjeshouders. Deze aanpassing is specifiek bedoeld om mensen met een visuele beperking te helpen bij het snel en eenvoudig identificeren van hun Invalidenkaart.

Het initiatief om deze inkeping toe te voegen is ontstaan vanwege de behoeften van mensen met een visuele beperking. Omdat alle kaarten in een portemonnee doorgaans hetzelfde aanvoelen, kan het voor hen een uitdaging zijn om de juiste kaart te vinden wanneer dat nodig is. De nieuwe inkeping biedt een tastbare en herkenbare markering, waardoor het voor mensen met een visuele beperking veel gemakkelijker wordt om hun Invalidenkaart te vinden en te tonen.

Deze eenvoudige maar doeltreffende aanpassing weerspiegelt de voortdurende inzet om de toegankelijkheid van diensten en voorzieningen voor mensen met een visuele beperking te verbeteren. De Invalidenkaart blijft een waardevol instrument om de mobiliteit en de kwaliteit van leven van mensen met een handicap te ondersteunen, en deze kleine verandering draagt bij aan dat streven.

Voor nieuwe gebruikers van de Invalidenkaart zal deze aanpassing merkbaar zijn vanaf september 2023, en we hopen dat deze bijdraagt aan een nog soepelere en efficiëntere ervaring bij het gebruik van de kaart.

Ook de nieuwe Invalidenkaart ontvangen?

Bedrijven & organisaties

Maak deel uit van een inclusief netwerk

"De nieuwe kaart wordt geïntroduceerd op 1 september 2023"

Nieuwsoverzicht